Mukava marraskuun viikko takana!

Huomaan, että viikot ja kuukaudet vilahtelevat ja blogin työstäminen on jäänyt liian pitkäksi aikaa hoitamatta.  Tämä kulunut viikko kuitenkin antoi niin mielenkiintoisella tavalla potkua eteenpäin, että piti lähteä kirjoittamaan.  Edellinen viikko oli mennyt tiukan flunssan parantamisessa ja kun yskä alkaa helpottaa, elämä tuntuu senkin puolesta taas keveämmältä. On ihanaa, kun saa olla taas terve! 

Inspiraatiota pohdintoihini olen saanut eniten Helsingin yliopiston Palmenian järjestämässä esi- ja alkuopetuksen juhlaseminaarista, joka oli Lahdessa torstai-iltapäivän ja illan. Seminaarin juhlintakohde - esi- ja alkuopetuksen kehittämiseen tähtäävä koulutus on ollut omassa elämässäni olennaisin työstämisen kohteena yli 15 vuoden ajan. Ajatella, että olen saanut vetää 42 esi- ja alkuopetuksen perusopintojen opintokokonaisuutta.  Se on ollut mahtava yhdessä oppimisen kokonaisuus. - Voi mikä riemu olikaan tavata oppijakolleegoita vuosikymmenienkin takaa!! Kohtaamiset positiivisuudessaan antoivat intoa, iloa ja energiaa!

Olin jo keväällä päättänyt, että haluan juhlaesitelmääni mahdollisimman väljän otsikon, koska muiden prosessien oleessa pinnalla olen ollut  pitkään kunnolla pohtimatta esi- ja alkuopetuksen pedagogisia kysymyksiä. No - tai sitten ne ovat putkahdelleet esim työnohjauksen kautta esille muodossa tai toisessa.  Valmistelin innolla alkuviikosta esitystäni, jonta teema oli: Ajatuksia opettajuuden pelastamiseksi.

Ilahduin, kun kolme kuulijaani ainakin tarttui esityksessäni ajatukseen, jota olen jonkin aikaa mielessäni pyöritellyt ja nyt ensi kertaa tuonut kasvatustieteen/kasvattajien piirissä selvästi esille. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tätä ajatusta kasvattajayhteisön työntekijöiden keskuudessa on tärkeä pureskella oikein todellisesti ja vakavasti.  Tulevaisuuden rakentajina yhteisön jäsenet ovat vastuussa tulevaisuuden rakentamisesta. 

Myönteisyys ja rakkaus - tämä selkeästi päätettä'viossä olevat, siis tahdonalaiset asiat pitää saada toteutumaan erityisesti pienten lasten elämän arjessa !!

Jatketaan tästä keskustelua - nyt kuitenkin kohti ystävän syntymäpäiväjuhlaa! 

Siis juhlat jatkuvat!

Elinalta