Aurinkoinen äitienpäivä antoi ihanan mahdollisuuden laittaa maalla kukkapenkkejä kuntoon.  Nyt on sitten pitkään harkittu sammaleimukukka-hopeaharkki-hässäkkä avattuna ja pelastettu kauniit kukat alkamaan uuden kukinnan. Mukava oli saunan jälkeen ottaa mukaan vielä kimppu narsisseja ja vuodenkilpien kukintoja.

Loppuviikon työhöni liittyi tapaaminen Perhojokiseudun päivähoitoväen kanssa. Vasun työstäminen  yli kuntarajojen on sielläkin arkea. Olipa tosi mukavaa taas kerran keskusteluissa huomata, miten lähellä tätä modernia varhaiskasvatusajattelua ollaan perhepäivähoidon puolella. Kun vain osaavat kertoa arjestaan, siis sanoittaa sitä!  Pitää löytää siis arjen toiminnalle perustelut kasvatustieteellisistä käsitteistä. 

Eniten hikeä muutoksen aikaansaamiseksi tarvitaan laitosmaisen kasvatuskäytäntöjen modernisoinnissa. Päiväkotien väellä on Perhojokiseudullakin vielä monta kiveä käännettävänä. Vaan kun johtaja innostuu ja innostaa muutokseen, aktiivinen väki voi saada nopeastikin hienoja juttuja eteenpäin. Saapa nyt sitten nähdä, miten pääsemme siellä eteenpäin virtuaalisen ympäristönkin kanssa. Uskon väkeen !  

Selvästi viime ajat on tuonut esiin, että johtajuuden kehittämisessä meillä julkisella puolella on hurjasti tehtävää. Kaiken kehittämisen ehtona on eteenpäin vievä johtajuus ! Työkulttuuri ei todellakaan muutu, ellei johtaja ota asiaa todella tiukasti hanskaansa. Onneksi johtajien koulutukseen ollaan alkamassa panostaa ! Sillä saralla kyllä kouluttajille työtä riittää !

82745.jpg

No nyt olen saanut toukokuunkin päiväkirjan aloitetuksi.  Paljon pitää vielä oppia, että tämän kirjoittaminen toimisi notkeasti arjessa. Jotain jäykkyyttä selkesäti minulla vielä on! Onkohan se sitä ainekirjoituksen painetta vieläkin !

Elinalta