Hetzliche Grüsse aus Munchen !

Olipa ihanaa päättää loma pienelle turneelle Baieriin. Kolme kokonaista päivää kulttuurikaupungissa on vähän, mutta tässä vaiheessa ja erityisesti siinä kuumuudessa (n.+33!)  riittävästi. Oli mukavaa nähdä maisemia, jossa poikani on tämän vuoden opiskellut - toki oli erityisen mukavaa viettää muutama ilta keskimmäisen kanssa ihan kahden. Toki äidin mieltä lämmittää, kun huomaa nuorensa olevan jo ihan itsenäinen, aktiivinen, itseensäluottava ja äitinsäkin kauniisti huomioiva nuori aikuinen. Mieluusti raahasin täyden matkalaukun "muuttokuormaa" Suomeen.

Marienplatz - upea aukio,oli todella hieno paikka istua vaikka iltapäivällä huokaisemassa huurteisen ääressä. "Uusi raatihuone" todella mahtava !

135157.jpg

Ja kun tarkastali sitä lähempää, siitä todella pidetään huolta. Kokonaisuuden joka kolo on viimeistelteltyä käsityötä - tehty 1800-luvulla ja tänäänkin joku tekee päivittäin valtavasti työtä, jotta kokonaisuuden kukkaloisto pysyy kukoistavana. Näin ulkopuolisen komeuden ihailijan näkökulmasta tämä kukkien hoitaja sekä näiden upeiden yksityiskohtien kivenhakkaajat ovat tehneet ja ovat tänään tekemässä arvokkaimman työn, vaikka heidän palkkauksensa ei varmaankaan kokonaiskustannuksien osalta ole ollut eikä ole erityisen arvokasta - minulle heidän työnsä ihailu tuotti Munchenissä erityistä iloa ! No toki arkkitehdin osuus on myös merkttävä !

135163.jpg

Mutta Munchen jäi ja Tampereellakin paistaa vielä aurinko - onneksi sentään pienen tuulenvireen vilvoittamana. Kesän lomapäivät alkavat olla ohi, pitäisi osata alkaa taas tehdä työjuttuja. Tuntuu hyvältä, että tämä on näin vaikeaa ! Sehän vain kertoo, että on päässyt työasioista kunnolla irti ja aivot ovat olleet ihan muilla aaltopituuksilla. Loman tarkoitus on juuri tuo ja annan mieluusti itselleni nyt aikaa aaltopituuksien siirtymiselle taas "työaalloille". Kyllä tämä tästä ! 

Elokuussa, ainakin loppupuolella varmaan innolla työstän jo uudenlaista materiaalia kasvatualan työyhteisöjen käyttöön. On mielenkiintoista lähteä kokeilemaan eräässä hankkeessa, miten työyhteisössä lähdetään yhteisesti pohtimaan työn tekemisen perusasioista itseohjautuvien työskentelymuotojen kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että yhteisöllä on käytössään erilaisia materiaaleja ja johtajan ohjastamana niitä työstetään yhteisen keskustelun ym kautta työyhteisön kollegiaalisen ajattelun ainekseksi. Uskon, että näissä jutuissa lokakuussa olemme jo päässeet huomattavan askeleen eteenpäin. - Sitä ennen olen oppinut tekemään dvd-videopätkiä ym. Mielenkiintoista !!

Tämän viikonloppu vie vielä marjajuttujen ääreen - onneksi sentään viinimarjoja löytyy, kun metsä ei oikein marjasatoaan meille tänä kesänä suonut - ehkä sitten myöhemmin sieniä kuitenkin.

Lomaisissa työnaloitustunnelmissa Elinalta