Hups,

miten onkaan voinut käydä niin, että kuukausia on jäänyt väliin tällä palstalla. Kun elämä sykkii täysillä, niin joitain asioita voi jäädä vähäksi aikaa lepäämään.  Minulla nyt siis kirjoittaminen, ei onneksi kuitenkaan ajatuksien eteenpäin vieminen.  Joskus tuntuu, että olisi järkevää ottaa käyttöön sanelukone ja siirtää sinne ajatuksia, vaan sinne varmaan jäisivätkin !

Olen päässyt hyvään kesäloman alkuun. Vautsi, miten riemullista onkaan ollut nyt soittaa pari päivää pelimanniporukkamme kanssa yhdessä. Tämän iltapäivän kuistisoitto maalla oli meille itsellekin mukava yllätys.  Talven uurastus alkaa selvästi näkyä; soitto soi ! Mukavaa, miten naapuritkin viihtyivät kansanmusiikin parissa. Yhteisellä soitolla on selvästi kesäyhteisöä lujittava merkityskin.

Viimeisten päivieni riemuna maalla olivat myöskin sisareni pojan pienet kaksosvauvat; Lumi ja Papu. Häkellyttäävää, miten pienestä elämämme onkaan lähtenyt. Jotain mystistäkin oli kokemuksessa pitää pientä tuhisevaa nukkujaa sylissä taas pitäkän pitkästä aikaa - huomaan, että minussa alkaa olla isoäitiainesta. Rauhallisuus, kiireettömyys, rentous ja rakkaus - niitä pienten vauvojen hoitamisessa tarvitaan - ne ainakin eilen tepsivät, kun yhden iltapäivän sain olla pienten kanssa muutaman tunnin itsekseni. Nuoret vanhemmat pääsivät vähän huokaisemaan kahdestaan.  En ole varma kuka meistä aikuisista tilanteesta nautti eniten. 

Mato-ongella kalastaminen, kohon nyppäämisen odottaminen on lähes yhtä rentouttavaa, hetkessä elämistä kuin pienten vauvojen kanssa oleminen - työasiat eivät niiden ääressä mieltä rasita. Ja sehän on tietysti loman keskeinen tarkoituskin.

Lomani erinomaisen upea kirjastolöytö oli Murphyn "Alitajuntasi voima" . Sen pariin tästä nytkin lähden ja tutkiskelen niitä suunnattomia mahdollisuuksia, joita meillä on, kunhan vain oppisimme niitä käyttämään. Unelmakirjani työstämiseen saan tämän kirjan kautta selvästi potkua !  Kesä on erinomaisen upeaa aikaa siinäkin suhteessa, että voi miettiä kaikkia niitä myönteisiä asioita, jotka itselle tuottaa erityistä iloa. Ja voi miten paljon niitä onkaan !!

Lomailoa meille kaikille Elinalta