Tervehdys taas !

Monet monet kuukaudet monien mielenkiintoisten asioiden parissa ovat pitäneet ajatukset muualla. Ehkä vähän väsymyksen poikastakin itselläni olen tunnistanut. Kevät ja valo saavat taas sormet syyhyämään.

Työelämän mielenkiintoinen kehittämisalue on tämän vuoden alussa ollut mediamaailman varhaikasvatuksen kysymykset. Monissa eri foorumeissa olemme saaneet kolleegani Johanna Sommers-Piiraisen kanssa pohtia yhdessä kasvattajien kanssa näitä kysymyksiä. Ja olemme huomanneet, että tässä meillä todella riittää työsarkaa.

Me tämän päivän aikuiset olemme selkesti mediamaailman maahanmuuttajia, kun taas kasvatettavana olevat lapsemme ovat mediamaailman natiiveja. Käytännössä näissä media-asioissa olemme äärettömän suuren haasteen edessä, kun siis maahanmuuttajina olemme ohjaamassa natiiveja eteenpäin. Tiedostamalla tämä tilanne ollaan jo pitkällä. Siitä on hyvä jatkaa.

Tästäkin teemasta tulen vielä jatkamaan, mutta tänään saamme nokialaisten mediavastaavien oppimisryhmän kanssa lähteä ihastelemaan Nokialle kaupungin ensimmäisiä Varhaiskasvatuksen messuja, joilla nokialaiset päivähoidon yksiköt esittäytyvät toisilleen ja ennen kaikkea asiakkailleen. Tapahtuma on upeaa päätöstä Nokian päivähoidon kehittämishankkeelle.

Aurinkoisin ajatuksin Elinalta